Ontwikkelprogramma

“Great things in business are never done by one person” – Steve Jobs

Als organisatie heb je meer slagkracht en sta je steviger in de concurrerende markt wanneer je medewerkers inzet op basis van hun talenten en vaardigheden, en deze gericht ontwikkelt. Wil je binnen jouw organisatie een groep mensen tegelijkertijd versneld naar een hoger niveau te brengen? Dan kan een ontwikkelprogramma de oplossing zijn. Leaderise kan je helpen hier invulling aan te geven.

Ik ontwerp, implementeer en faciliteer impactvolle, ervaringsgerichte trajecten die deelnemers én de organisatie laten accelereren. Programma`s waarin deelnemers vanuit zelfinzicht leren om authentieke keuzes te durven maken. Waardoor medewerkers kwaliteiten ontwikkelen, beter afstemmen met hun omgeving en meer impact maken

Er bestaan veel verschillende soorten ontwikkelprogramma`s. Hoewel er overeenkomsten zijn tussen de programma`s kennen ze net een andere doelgroep en een andere ontwikkelingdoel. Hieronder volgt een opsomming van de meest voorkomende programma`s.

 • (Management) Traineeships:
  • Voor wie: High potentials                      
  • Doel: Hoogopgeleide starters klaarstomen voor Senior Management/ Thought Leader rollen binnen de organisatie.
 • Management Development programma’s:
  • Voor wie: Startende leidinggevenden in hun eerste leidinggevende rol                   
  • Doel: Opdoen van kennis en vaardigheden om succesvol te zijn leidinggevende binnen de organisatie.
 • Talentprogramma’s
  • Voor wie: High potentials
  • Doel: Talentvolle professionals een springplank bieden voor een succesvolle carrière (binnen de organisatie).
 • Groeiprogramma’s:
  • Voor wie: Leergierige professionals
  • Doel: Ambitieuze professionals een springplank bieden om zich verder te ontwikkelen (binnen de organisatie).

Het creëren van een ontwikkelprogramma start ik vanuit een nauwe samenwerking of co-creatie met iemand vanuit de organisatie, zodat deze optimaal aansluit bij de taal en cultuur van de organisatie. Hierin stel ik kritische vragen om snel tot de kern te komen en het gewenste eindresultaat vast te stellen. Vertrekpunt zijn de team- en/of organisatiedoelen zodat voor alle iedereen duidelijk is waar naartoe gewerkt wordt en hoe dit programma daaraan bijdraagt. En door de gehele organisate op voldoende draagkracht kan rekenen.

Traditionele one size fits all oplossingen zijn niet altijd effectief, omdat talent in vele soorten en maten komt. Vaak kennen mijn programma’s een rode draad met elementen die voor alle deelnemers gelijk zijn plus een keuzepalet van interventies. Dit stelt de deelnemer in staat de door de organisatie geprioriseerde competenties te ontwikkelen én een persoonlijke leerweg te creëren die optimaal rendement biedt voor zijn/haar leervraag.

Rode draad door deze programma`s zijn de inspirerende leerweg en een duurzaam resultaat. Naast het design en de implementatie kan ik binnen deze programma`s ook ingezet worden als facilitator, trainer en coach.

Wat anderen over mij zeggen

Marlou - Leaderise.nl
Marlou Lancee
Eigenaresse, Ladela Wonen

“In de tijd dat wij hebben samengewerkt heb ik Tanja leren kennen als iemand die weet te verbinden, mensen uitdaagt om te ontwikkelen en altijd het beste uit zichzelf en andere probeert te halen. Ze was het spil in het web mbt. trainees binnen Heineken, training en ontwikkeling; opdrachten creëren en carrière mogelijkheden bespreken. Niet alleen ontwikkeling van trainees maar ook de ‘Leadership trainingen’ waren een onderdeel van Tanja haar werk. Een vernieuwd programma met een mix tussen ‘leadership capability development’ van nieuwe leidinggevende en procedures en guideliness binnen het bedrijf waren een schot in de roos. Binnen de kortste keren had je als nieuwe leidinggevende alle handvatten die nodig waren om te excelleren. Tanja, een echte verbinder op alle fronten!”

Bespreken wat er nodig is in jouw organisatie? Plan nu je gratis gesprek in.

Gratis adviesgesprek